Egyesületünkről

A liberalizált piacgazdaságban betöltött állami szerep mellett felértékelődik a civil alapokon szerveződött szakmai Egyesületek szerepe.
E felismerés eredményeként, 1994 szeptemberében megalakult a Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete.
Az Egyesületnek, az érdekeltségek tisztázódása után jelenleg több jogi személyiségű tagja van.

Az Egyesület „Ars poetica”-ja:
Az 1994. szeptember 21-ei alapítása óta a gázszakma szereplőinek érdekképviselete, szerviz és installációs tevékenységet végző jogi személyek összehangolt tájékoztatása a hazai és nemzetközi törvényi és műszaki szabályozásokról.

Az Egyesület fontos feladata a hatékony energiafelhasználás elősegítése a környezetvédelem és a biztonság szempontjainak figyelembevételével.

Kiemelt szempont továbbá, hogy az Egyesület tagjai által gyártott, forgalmazott és szerelt korszerű gáztüzelő berendezések, gázipari termékek és szolgáltatások – a pillanatnyi igények kielégítésén túl – hosszú távon is megoldást jelentsenek az épületek fűtésének és melegvíz-ellátásának biztosítására, legyen szó akár a meglévő épületek energetikai korszerűsítéséről vagy új épületek létesítéséről. Mivel a hazai földgázellátás, ezen belül a lakosság földgázenergiával történő ellátása már nemcsak a szakma közös érdeke, hanem nemzeti érdekké is vált, ezért az erre vonatkozó rendelkezések pontos, hatékony végrehajtása kimeríti a közjó fogalmát.

Belépési nyilatkozat letöltése

Versits Tamás MGVE elnök letölthető Szakmai Önéletrajza

MGVE Alapszabálya